Мешканець села Седлище, що на Волині, Святослав Пірожик вирощує на присадибній ділянці площею 10 соток понад 30 різновидів троянд. Від різнобарв’я – не можна відвести погляд.

Пан Святослав – самоук, має досвід роботи як найманий садівник понад 10 років. Проте вирішив працювати на себе – посадив і виростив власний розарій, інформує Старовижівська районна філія Волинського обласного центру зайнятості.

Влітку все обійстя потопає у цвітові та п’янкому трунку. Куди не глянь – трояндові кущі, а їх понад 30-ть чайно-гібридних, плетистих, флорибунд, англійських сортів троянд. 

У трояндовій справі є безліч своїх секретів. Для того, щоб рослина щедро квітла, потрібно правильно доглядати за нею. Особливостями догляду за ружами упродовж року пан Святослав радо ділиться з усіма охочими. В період масового цвітіння господар організовує екскурсії духмяними рядами, облаштовує фотозони і місця для релаксу відвідувачів. Відомо, що запах троянди в ароматерапії спеціалісти використовують для модуляції емоцій, оскільки її аромат спонукає до енергійності та приносить відчуття щастя.

Із 2019 року Святослав Пірожик – постійний консультант-практик проєкту служби зайнятості «Територія майстерності». Він проводить майстер-класи для безробітних, де розповідає, як правильно підготувати саджанці до посадки у відкритий ґрунт, про норми поливу й ефективні засоби профілактики та боротьби з хворобами і паразитами, які необхідні добрива для підживлення тощо. За час співпраці зі службою зайнятості пан Святослав запалив не один вогник захоплення королевою квітів. В учасників майстер-класів з’явилося нове хобі, яке зменшує стрес, допомагає «переключитися» та може перерости у справу життя.

«Те, чим займаєшся, передусім, потрібно любити. Одних знань не достатньо, а все вдається тоді, коли вкладаєш душу», – каже Святослав Пірожик.