Петиція про облаштування в Луцьку спеціальних майданчиків для вигулу собак набрала понад 300 необхідних голосів, і Луцька міська рада зобов’язана її розглянути та не пізніше 9 травня дати відповідь.

Нагадаємо, петицію розмістив на сайті місцевих петицій 14 квітня лучанин Олександр Ванюрський. Протягом 14 днів її підписали 315 мешканців міста.

У ній він, зокрема, зазначив, що «06.08.2014р. виконавчим комітетом Луцької міської ради було прийнято рішення за № 457-1 «Про затвердження схем розміщення майданчиків для вигулу собак».

Згідно з п. 2 вказаного рішення, було зобов'язано департамент житлово-комунального господарства міської ради при формуванні пропозицій до проєкту бюджету міста на 2015 рік передбачити кошти, необхідні для облаштування майданчиків. Проте майданчики (місця) для вигулу собак до цього часу лишаються необлаштованими (відсутні вказівники, огорожа, урни для сміття тощо).

Наразі це створює проблеми як для власників собак (адже, згідно із Законом України «Про захист тварин від жорстокого поводження», вони повинні забезпечити умови утримання тварин які задовольняють їх у рухах, контактах із собі подібними, у природній активності), так і для багатьох мешканців міста, які невдоволені вигулом собак на необгороджених територіях.

Лучанин просить міську раду вплинути на ситуацію щодо виділення коштів та зобов'язати відповідні служби облаштувати майданчики для вигулу собак, які зазначені у додатках 10, 11 (парк імені Лесі Українки), 1, 2 (район ЛПЗ), 3 (район 40-го кварталу) рішення виконавчого комітету Луцької міської ради за № 457-1 (із змінами від 04.07.2018р. – рішення №404-1).