У Луцьку організували турнір із міні-футболу. Чотири команди – спортсмени-журналісти, спортсмени з Волинського національного університету, Луцького національного технічного університету та жіноча команда «Легіон» – змагалися за звання переможця.

Футзальна гра відбулася 15 травня у спорткомплексі Волинського національного університету, - пише «Суспільне.Волинь»

Започаткування таких спортивних турнірів належить волинським журналістам Костянтину Лоцману та В'ячеславу Бєлову. Один із авторів, продюсер Волинської філії Суспільного Костянтин Лоцман розповів, що спершу турнір був лише місцевим, а з роками став і регіональним, і навіть міжнародним спортивним заходом.

«Ідея полягала в тому, щоб організовувати журналістів для спортивного дозвілля. Пізніше вирішили зробити турнір не місцевим, а регіональним: запрошували колег зі Львова, Рівного, Тернополя. А згодом вирішили, а чому б не запросити колег із ближнього зарубіжжя», – говорить медійник.

Цьогоріч, зі слів Костянтина Лоцмана, захід організували у форматі місцевого через пандемію коронавірусної хвороби. Каже: турнір все ж вирішили провести, аби його традиція зберігалася. «Буде можливість – повернемося до міжнародного формату», – додав співавтор спортивного заходу.

Відкриття спортивного свята розпочалося з хвилини мовчання, якою присутні вшанували память загиблих героїв в російсько-українській війні. Також вшанували спортивного журналіста Юрія Яцюка, який брав участь у перших іграх турніру. Журналіст трагічно загинув 8 березня 2019 року.

Дружина загиблого журналіста Ольга Яцюк розповіла, що Юрій робив для Волині та України з розвитку та підтримки спорту, пам'ятається і не забувається.

«Юра дуже любив спорт, відвідував дуже багато спортивних заходів, робив репортажі та підтримував спортсменів. Коли спортсмени та журналісти ого памятають, це дуже велике значення має і для мене, і для сина. Пройшло вже два роки, але память про нього жива», – каже лучанка.

Тренер жіночої команди «Легіон» Дмитро Голоскоков розповів, що матчі місцевого турніру організували здебільшого у пам'ять про людей, котрі багато віддали волинському спорту.

Із його слів, досі у жіночому футболі, футзалі люди вбачають певну екзотику. «Ми маємо популяризувати свій вид спорту. І зайвий раз показати, що дівчата можуть та вміють грати», – зазначив тренер.

У підсумку перше місце виборола команда з ВНУ імені Лесі України, друге місце – спортсмени Луцького «політеху». «Бронзу» отримала команда журналістів, а останнє місце посіла жіноча команда «Легіон».