Вчора, 18 травня, близько 20-ї години, патрульним надійшло повідомлення про ДТП у с. Струмівка, що на автодорозі Н-22 (Устилуг –Луцьк – Рівне). Очевидець повідомив, що водій здійснив екстрене гальмування, адже пішоходи переходили дорогу і внаслідок цього автомобіль занесло у стовп.

Про це пише пресслужба патрульної поліції Волинської області.

Прибувши на місце події, інспектори з’ясували, що водій, керуючи транспортним засобом DAF FTXF, не був уважним, не стежив за дорожньою обстановкою, внаслідок цього здійснив наїзд на електроопору.

На нього склали адміністративний матеріал за ст.124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів) КУпАП.

Відповідно до п.4.14 ПДР, пішоходам забороняється виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху; раптово виходити, вибігати на проїзну частину, в тому числі на пішохідний перехід; затримуватися і зупинятися на проїзній частині, якщо це не пов’язано із забезпеченням безпеки дорожнього руху; рухатися по автомагістралі чи дорозі для автомобілів, за винятком пішохідних доріжок, місць стоянки і відпочинку.

Також п.2.3 ПДР наголошує керманичам про те, що для забезпечення безпеки дорожнього руху водій зобов’язаний бути уважним, стежити за дорожньою обстановкою, відповідно реагувати на її зміну, стежити за правильністю розміщення та кріплення вантажу, технічним станом транспортного засобу і не відволікатися від керування цим засобом у дорозі та ін.