Луцька міська рада відшкодує 157 тисяч 718 гривень власнику авто, яке потрапило у каналізаційний люк з ненадійно закріпленою кришкою.

Про це стало відомо під час сесії Луцької міської ради 26 травня, пише ІА Волинські новини.

Під час засідання однієї з комісій повідомили, що кілька років тому лучанин на автомобілі Рено Кенго потрапив у каналізаційний люк. ДТП сталася через те, що кришка люка не була належно закріплена й перевернулася. Автомобіль був сильно пошкоджений та не підлягав ремонту. Водій подав до суду. Під час розгляду справи він помер, тому позивачем зараз виступає його дружина. Суд ухвалив рішення, що управління житлово-комунального господарства Луцької міської ради має відшкодувати їй 157 718 гривень майнової шкоди.

Однак, оскільки управління ЖКГ перебуває в стані ліквідації і всі його казначейські рахунки з 2018 року закриті, то необхідно, аби міськрада виділила ці кошти департаменту ЖКГ, аби погасити судові витрати.

Протокол у справі було складено на тодішнього очільника департаменту ЖКГ Юрія Крася, однак у суді його визнали невинним.

Майже всі люки в місті перебувають на балансі Луцькспецкомунтрансу, але саме цей люк, через який сталася ДТП, не перебував на балансі підприємства. Судова практика передбачає: якщо люк перебуває на частині дороги, він є власністю органу місцевого самоврядуванню, тобто міськради.

Відтак депутати погодили департаменту ЖКГ здійснити видатки на оплату компенсації за судовим рішенням.