Поліцейські Луцького районного управління поліції задокументували пропозицію хабаря нетверезим водієм.

Про це пише пресслужба Луцького районного управління поліції.

Чоловік, якого зупинили за керування транспортом в стані алкогольного сп’яніння, запропонував патрульному поліцейському «вирішити питання», за нескладання адмінпротоколу. Неправомірна вигода сягала: дві купюри номіналом по 500 гривень, одна купюри номіналом 50 євро, одна купюра номіналом 20 євро, шість купюр номіналом 10 євро. За вказаним фактом поліція під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури розпочала досудове розслідування.

Попередньо встановлено, що 31 травня, 31-річного водія автомобіля «Мерседесу» було зупинено через порушення Правил дорожнього руху. Під час спілкування поліцейські виявили, що чоловік мав явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Поліцейський роз’яснив чоловіку, що відносно нього буде складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 (керування у стані сп'яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Однак порушник почав пропонувати поліцейським неправомірну вигоду за непритягнення його до відповідальності.

Правоохоронці неодноразово попереджали водія про кримінальну відповідальність, однак він не зважаючи на попередження залишив грошові кошти в дверцятах службового автотранспорту.

Для документування пропозиції неправомірної вигоди на місце було викликано слідчо-оперативну групу Луцького районного управління поліції, на місці правоохоронці вилучили грошові кошти та опитали порушника.

Поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». Санкція статті передбачає покарання штраф від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.