Лучани протестують проти забудови території парку 900-річчя. Адвокат Сергій Миколайович, який представляє інтереси громади каже, що боротьба за територію парку триває десятки років. Люди неодноразово зверталися в прокуратуру та поліцію про збитки парковій зоні, знищення цінних порід дерев та незаконне виділення території парку 900-річчя під забудову. Усі ці скарги, каже адвокат, вже довгий час – у розгляді.
Сергій Миколайович каже, що землі ніби то виділяють для сімей загиблих в АТО, однак будуватися приїжджають зовсім інші особи, «які перекупили ці земельні участки». Він додає, що містом навіть ширяться чутки, ніби на території парку хочуть Луцькради хоче дозволити будівництво багатоповерхівок.
У планах лучан подати скаргу в Міністерство внутрішніх справ, щоб справа зрушилася з місця і була встановлена справедливість у цій справі.
За словами адвоката, оперативна слідча група переглядала законність документів власника території парку, на якій хочуть проводити будівельні роботи, власник земельної ділянки лише у травні став її власником.
Землю парку фактично було перепродано, і вона потрапила в одні руки з метою власної вигоди, щоб на території паркової зони будувати будинки, які можна буде продавати, – вважає адвокат.