У Волинському апеляційному суді розглядають справу щодо запобіжного заходу та суми застави трьом зловмисникам, яких нещодавно затримали поліцейські за вчинення крадіжки на майже 5 млн грн.

Нагадаємо, 20 квітня, увечері, невідомі особи в смт. Ратне Ковельського району викрали телекомунікаційне обладнання з вмістом дорогоцінних металів. Завдяки злагодженій і чіткій роботі волинських оперативників з колегами з Рівненщини трьох чоловіків, які підходили за орієнтуванням, невдовзі затримали.

21 квітня їм оголосили підозри за ч. 5 ст. 185 ККУ (крадіжка в особливо великих розмірах), покарання за це – позбавлення волі від 7 до 12 років. 22 квітня всім трьом суд обрав запобіжні заходи – тримання під вартою 60 діб з правом внесення застави по 2 млн грн кожному. Однак адвокати підозрюваних в апеляції клопотатимуть, аби запобіжний захід змінили, а суму застави зменшили.

Поліцейські мають достатньо підстав вважати, що ці особи причетні й до інших злочинів. Однак, в разі зміни запобіжних заходів, вони можуть опинитись на волі.