У Луцьку міст на вулиці Шевченка через Стир багато хто вважає аварійним, однак директор департаменту ЖКГ Луцькради Микола Осіюк це заперечує.

У коментарі кореспонденту ГІТу чиновник переконує, що споруда найближчим чином не розвалиться і небезпеки для пішоходів та водіїв нема.

«Даний міст не є аварійний. Зрозуміло, що в певний період часу потрібно виконувати ремонт мосту: робити ремонт швів, робити ремонт пішохідної частини. На сьогоднішній момент ми підписали передпроєктну пропозицію на капітальний ремонт мосту. Те, що на пішохідній частині відбуваються незначні провали, там є просто комунікаційний тунель, де йдуть кабелі, де йдуть мережі, і іноді ця плита провалюється. Ми її підремонтовуємо, засипаємо ці ями. Самої необхідності ремонтувати опори, основні конструкції моста немає. Вони перебувають у нормальному задовільному стані. Ми щороку восени і навесні проводимо обстеження дорожньо-мостових споруд. Тобто десь є пішохідна частина, де є дошки знизу, які залишилися ще з тих часів, коли будували цей міст. Всі бетонні основні конструкції на сьогоднішній день перебувають у задовільному стані. Тобто ризику, що цей міст порушиться чи здвинеться, такого немає. Звичайно, його треба ремонтувати, ми плануємо в наступному році провести його ремонт, можливо з розширенням», – зазначив Микола Осіюк.