Поточний ремонт прибудинкових територій, капітальний ремонт ліфтів, реалізація проєкту «Урбан-парк «Молодіжний», закупівля техніки для КП «Луцький спецкомбінат» та багато іншого, – депутати внесли зміни в бюджет Луцької міської територіальної громади на 2021 рік. 

Про це йдеться на сайті Луцькради.

Зокрема, понад 700 тисяч гривень вони спрямували на відшкодування безоплатного відпуску лікарських засобів для пільгових категорій громадян комунальними закладами охорони здоров’я. Ще 295 тисяч – на фінансову підтримку ДКП «Луцьктепло» та створення електронної карти.

Також депутати розподілили кошти своїх фондів у сумі 720 000 грн. Левову частину з цих грошей спрямовано на департамент житлово-комунального господарства для вирішення соціально-побутових питань життєдіяльності громади. Решту – на питання освіти, культури та спорту.

Два мільйони гривень виділили на капітальний ремонт головного корпусу Луцького національного технічного університету.

Луцький міський голова Ігор Поліщук зазначив, що нардеп, який є головою наглядової ради ЛНТУ, мав бажання допомогти університету з коштів соціально-економічного розвитку, які йому передбачені.

«Однак, згідно з бюджетним кодексом, він не може напряму ці кошти направити на виш, тому ми домовились з університетом, що нам надійде субвенція, яку ми їм й передамо. Тобто, це технічна перекидка коштів», – розповів Ігор Поліщук.

Також депутати виділили 300 тисяч гривень на розробку схем дорожнього руху.

Окрім того, вони встановили ставки земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.