У Ковельській міській раді вирішили, що потрібно створити відділ муніципальної варти. 

Про це йдеться на сайті міськради.

Цей виконавчий орган покликаний забезпечувати на території міста дотримання законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів територіальної громади, Правил благоустрою, чистоти і порядку, тиші в громадських місцях, запобігання вчиненню правопорушень та їх зупинення, – йдеться в повідомленні.

Пишуть, що цей відділ співпрацюватиме з органами державної влади, депутатами, постійними комісіями, тимчасовими контрольними комісіями та виконавчими органами, утвореними міською радою, підприємствами, організаціями, установами, об'єднаннями громадян незалежно від форм власності.

Серед повноважень працівників муніципальної варти – складання приписів та протоколів за порушення законодавства з питань благоустрою, екологічної безпеки, проведенні незаконних земляних робіт, розташуванні незаконних об’єктів (ТС для різноманітних конструкцій, господарських споруд малих архітектурних форм, парканів, обмежувачів руху тощо) на території міста; проведення рейдів, перевірок, відпрацювань, оглядів.

Працівники варти носитимуть формений одяг та взуття.     

Нагадаємо, у Луцьку збирають підписи, аби розпустили муніципальну варту. Лучанин Віталій Ковальчук запропонував ліквідувати Департамент муніципальної варти міськради. Петицію зареєстрував 24 червня, а станом на 25 червня її підписали 145 лучан (з 300 необхідних).

ЯКОЮ БУЛА МУНІЦИПАЛЬНА ВАРТА В ЛУЦЬКУ НА МОМЕНТ СТВОРЕННЯ? ЩО ЗМІНИЛОСЯ, КОЛИ ЇЇ ОЧОЛИЛА СИРОТИНСЬКА? ДІЗНАЙТЕСЯ ЗІ 6-хвилинного розбору ГІТ.