Волинським фермерам важко брати кредити на закупівлю техніки. Однак, держава готова компенсувати відсотки тим аграріям, яким все ж вдасться домовитися з банками. Утім зараз урядові програми з підтримки фермерства не діють через зміну назви міністерства.

Про це заявив начальник управління агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Юрій Горбенко на 28-й звітно-виборної конференції Асоціації фермерів та приватних землевласників Волинської області

Сімейне фермерське господарство, якщо зареєструється, раніше цього не було, матиме можливість заробляти собі пенсію (члени сімейного фермерського господарства), тобто ЄСВ буде сплачуватися і держава буде компенсувати. І крок за кроком такі моменти додають оптимізму. Я так хочу вірити. Кредити – складна проблема, їх важко брати. Якщо банки будуть давати кредити, то держава буде компенсовувати. Закупівля техніки компенсується, обладнання на елеваторі компенсується, наші програми на садівництво компенсується. Але вони на сьогодні призупинені у зв’язку з переміною назви Міністерства. І зараз ті порядки, які затверджені, а всі порядки вже затверджені, вони будуть діяти в тому форматі, який там прописано. Єдине, що ми чекаємо, – перемін назви Міністерства. Тобто в другому півріччі вже почнеться рух грошей, той, який передбачений бюджетом. Можете бути впевнені, що цих 4, 4 мільярди гривень будуть освоєні і навіть, якщо по якомусь напрямку не будуть освоєні, то міністр обіцяв, що кошти тоді будуть перерозподілені», – зазначив начальник управління агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Юрій Горбенко.