З картки лучанки у «Приватбанку» без її відома зникли майже 16 тисяч гривень, хоча жодних даних вона нікому не повідомляла. Уже понад місяць служба безпеки банку не реагує на звернення. 

Про це пише Оксана Савчук на своїй сторінці у фейсбуці.

«24 травня 2021 року в проміжку з 19.23 до 22.30 з моєї картки для соціальних виплат, рівними транзакціями про 978,5 грн зникають 15 656 грн (транзакцій було 16) . Призначення платежів "Розваги: 050505, KYIV". При цьому всьому жодного повідомлення про підтвердження платежу чи просто смс-повідомлення, дзвінка чи повідомлення у Приват-24 не було. Про крадіжку коштів дізналася на наступний день, увійшовши у Приват-24. Відповідно до рекомендацій консультанта «ПриватБанку», картку було заблоковано, зареєстровано звернення про шахрайські дії, а також написана заява до Національної поліції України (Луцький відділ поліції) і до кіберполіції», – розповідає деталі лучанка.

Оксана Савчук наголошує:

«Дані картки CV-код, а також термін дії ніколи нікому не повідомляла, сумнівних інтернет-покупок не здійснювала!!!»

Жодних зрушень у цій справі, хоча минув місяць, не відбулося.

«Станом на сьогодні, крім відмашок про 120-денний розгляд звернення, відповідно до правил Міжнародної платіжної системи, а також дурнуватих звинувачень на адресу держави і розведень руками представниками нацполіції і банку – ніяких зрушень...» – пише лучанка.

Вона чекає конкретної реакції керівництва служби безпеки «Приватбанку».Також висловлює припущення, що шахрайські дії були вчинені працівниками банку, бо дуже підозрілим є вимкнення усіх сповіщень.