Лучанин Володимир Лук’янчук, можна сказати, фотограф-самоук. У 1966 році після закінчення школи поїхав за «комсомольською путівкою» на Херсонський суднобудівний завод. Там один хлопчина навчив його азів фотосправи. Володимир з першої зарплати купив за 33 радянські рублі апарат ФЕД-2 і з того часу знімає.

Після служби в Морфлоті повернувся до Луцька, сім років працював у міськпобуткомбінаті фотолаборантом. Далі влаштувався у трест «Волиньпромбуд», де працював фотокором багатотиражки «Будівельник Волині». Закінчив Нововолинський електромеханічний технікум, трудився у «Волиньпромбуді» постачальником матеріалів, але улюбленої справи не полишав.

Вона й привела Володимира Гордійовича в газету «Наш університет» ВНУ імені Лесі Українки. Працював у газетах «Волинь», «Слава праці». Його знімки неодноразово друкували також газети «Вісник+К», «Віче», «Сім’я і дім», «Луцький замок», інтернет-видання «Волинь24». У 2006 році став членом Національної спілки журналістів України.

Його часто можна побачити на різних зборах, сесіях, нарадах, спортивних, культурно-мистецьких заходах, за час професійної кар’єри знімав Володимир Лук’янчук багатьох відомих і не дуже людей. А для душі – міські і сільські замальовки, природу. І на заслуженому відпочинку не промине нагоди щось зафіксувати для історії.

Сьогодні Володимиру Гордійовичу Лук’янчуку виповнюється 73 роки.

З цієї нагоди друкуємо добірку його фотографій, зроблених у різні роки. Бажаємо імениннику здоров’я і нових творчих знахідок! З роси і води!

Люди






Місто


Село


Природа

Спорт