У мешканців двох квартир у будинку за адресою: Бенделіані, 3-а (мікрорайон ЛПЗ) через перепади напруги вийшла з ладу побутова техніка. Люди звернулись до ЖЕКу з проханням відшкодувати збитки. Однак, за їхніми словами, у відповідь почули хамство.

Про це в ефірі Громадського Інтерактивного Телебачення розповіла мешканка Лілія Гунджер.

Аварія в електромережі трапилася в середу, 14 липня, ввечері.

«Почало в квартирі блимати світло і виходити з ладу побутова техніка. Мій чоловік вийшов на коридор, відкрив щиток і побачив, що кабелі біля лічильників починають іскрити і горіти», – каже пані Лілія.

Мешканці зателефонували у диспетчерську ЖКП №2 і викликали електрика.

«Приблизно десь через пів години ми викликали з жеку електрика. Подзвонила в аварійну службу, на що мені диспетчер сказав, що всі лічильник і всі кабелі – це моя приватна власність. Через годину-півтори прийшов до нас електрик. Оскільки в них немає на постійній основі ввечері електрика, електрик прийшов пізніше, коли в нас вже погоріли побутові прилади: холодильник, світильники, витяжки у ванній і в туалеті», – розповідає жителька.

«Таких будинків, як ваш, в мене 100»

Зранку наступного дня жінка зателефонувала на «гарячу лінію» ПрАТ «Волиньобленерго». У відповідь почула, що лічильник належить «Волиньобленерго», а все, що в квартирі – належить її мешканцям. А кабелі на вході належать ЖКП №2.

«Коли наступного дня я звернулася на «гарячу лінію» міської ради, і прийшли з аварійної служби жеку, як завжди, пообіцяли мені багато чого, подивилися, щось ніби там зробили. Але до толку нічого не дійшло», – обурюється  Лілія Гунджер.

Мешканка звернулася до директора ЖКП №2 Миколи Романюка з проханням компенсувати їй збитки.

«На що отримала відповідь. Дослівно скажу: «Шановна, я нічого вам не зобов’язуюсь компенсувати. Таких будинків, як ваш, в мене є 100. І треба було запитати в ріелтора, яку ви квартиру купуєте», – розповідає пані Лілія.



«Якби це була моя вина, вони би через день нічого не замінили б»

Лілія Гунжер розповіла, що два роки тому у квартирі зробили капітальний ремонт, повністю замінили електропроводку. Вона переконана: у всьому, що сталося – винне житлово-комунальне підприємство.

«Минулого року десь приблизно, може, в цей час я теж зверталася з тим, що в нас у щитку горіли кабелі. Вони прийшли і сказали: такої деталі ми не можемо знайти на цей момент. Якби це була моя вина, вони би через день нічого не замінили б», – переконана жителька.

Вона оцінює шкоду приблизно у 6 тисяч гривень.

«Так, як мені сказав електрик приблизно, на вході пропав «0», відгорів гвинт, і відбувся перепад напруги – 380 вольт пішло в квартиру, і погоріло в нас все», – говорить жінка.

Пані Лілія писала у ЦНАПі звернення на адресу заступника міського голови Юрія Вербича, також у п’ятницю, 16 липня, написала і зареєструвала лист-звернення у департаменті житлово-комунального господарства Луцької міської ради, щоб з’ясували цю ситуацію.

На відео з 1:45 хв.:


«Фактично всі будинки, збудовані у 80-90-ті роки, потребують переоснащення електромережі»

Стуацію кореспонденту ГІТу прокоментувала Ольга Дворська, головний інженер ЖКП №2:

«14 липня о 22:50 в диспетчерську надійшла заявка про те, що в щитку іскрить і блимає світло в квартирі. Диспетчер направила на адресу електрика. І вже до 00:00 годин світло було відновлено на квартиру і аварійна ситуація була ліквідована. Однак наступного дня зранку спільно з електриком я вийшла на цю адресу подивитися, що там сталося. Ми передивилися щиток, побачили там підгорілі контакти, попідтягували, що можна. Але вирішили, щоб усе-таки цей щиток вже привести до порядку, купити запчастини, які необхідні, і перетягнути кабелі. Тому що при здачі будинку кабелі не були розраховані на ту кількість приладів, яка зараз є в кожній квартирі. Відповідно у зв’язку з великим навантаженням на електромережу, особливо в період оцих жарких днів, де працюють кондиціонери, різні витяжки, – навантаження дуже зростає на мережу, і по мережі йде перекос фаз, внаслідок чого послаблюються контактні з’єднання. І внаслідок такого порушення контактних з’єднань сталося те, що сталося», – розповіла пані Ольга.

Жеківці порекомендували мешканці звернутися в майстерню, здати прилади в ремонт, а далі вже «у спокійній обстановці» вирішувати, «як і що там».

«Але наступного дня пані Лілія приходила до директора. Чи вони порозумілись, чи ні – мені не відомо. Є заява, з якою звернулася заявниця в міську раду. Вона буде в нас на розгляді», – каже головний інженер ЖКП №2.

За її словами, ситуація трапилася через те, що кабелі в будинку не відповідають навантаженню, яке є сьогодні в кожній квартирі.

«Фактично всі будинки, які збудовані у 80-90-ті роки, потребують переоснащення електромережі. Якщо людина від щитка протягнула в квартиру провід – це не означає, що вона захищена. Тому що основний стояк йде ще той, який при будівництві був зданий. Електрики в нас двічі на рік перевіряють щитки, підтягують. Але це не дає гарантії, що якщо він його підтягнув, наприклад, в січні, що нічого не станеться в березні, квітні чи в червні. Фактично, згідно з договором, на квартиру дається 3 кіловати. А якщо підрахувати всі ті прилади, які в людей є, – це на цілих 7 кіловат тягне. То, звісно, що воно не витримує», – говорить Ольга Дворська.

У квартирі Лілії Гунжер стоять запобіжники. Але чому вони не спрацювали – головний інженер ЖКП №2 сказати не може.

«Дійсно, прикра ситуація. Ніхто того не хоче, але від цього просто неможливо бути застрахованим. Тому що все потрібно реконструйовувати. Жек за свої кошти цього не зробить, тому що жек не має таких можливостей. Це треба під’їздом організовуватись і замовляти повністю перетяжку кабелів», – вважає Ольга Дворська.