Рівненський апеляційний суд залишив у силі вирок двом членам організованої злочинної групи, які скоїли 8 розбійних нападів на волинян і відібрали в них грошей і коштовностей на понад 2 мільйони 100 тисяч гривень.

Про це повідомляє пресслужба Волинської обласної прокуратури.

Як уже повідомлялося, 30-річний лучанин та двоє 25-річних жителів селища Любомль обвинувачувалися у вчиненні крадіжок, розбоїв, замаху на розбій та умисному пошкодженні чужого майна, вчиненому шляхом підпалу (ч. 5 ст. 185, ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 15 ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 28 ч.2 ст. 194 КК України).

У період з лютого 2016 року по лютий 2017 року організована група вчинила 8 ретельно спланованих нападів на оселі волинян. Спільники довгий час спостерігали за майбутніми жертвами, вивчали їхній розпорядок дня, готували шляхи відходу, на злочин ішли у балаклавах та рукавичках, опісля позбувалися від одягу, телефонів, сім-карток та інших доказів.

Затримали зловмисників 26 лютого 2017 року після здійсненого ними нападу на оселю жительки Любомля – страхового агента однієї зі страхових компаній, під час якого вони, залякавши жінку пістолетом, зв'язавши та побивши її, розжилися цінностями й грішми на суму понад 537 тисяч гривень.

Луцький міськрайонний суд призначив організатору групи покарання у виді 12 років позбавлення волі, а його спільнику – у виді 9 років позбавлення волі, обом – із конфіскацією майна.

Ще один спільник, 25-річний житель Любомля, помер до постановлення вироку.

Рівненський апеляційний суд залишив вирок суду першої інстанції у силі.