Прокурори на Волині вживають заходів задля сплати перевізниками плати за проїзд дорогами області великоваговим транспортом.

Про це повідомляє Волинська обласна прокуратура.

Господарський суд Волинської області задовольнив позов Луцької окружної прокуратури в інтересах Державної служби України з безпеки на транспорті та стягнув із одного з перевізників понад 35 тисяч гривень плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування великоваговим транспортним засобом.

Зазначається, що суб’єкт господарювання у вересні 2019 року перевозив дорогами вантаж із перевищенням нормативно допустимих параметрів ваги та без отримання відповідного дозволу і не сплатив при цьому нараховану інспекторами Укртрансбезпеки плату за проїзд.

За втручання прокуратури ці кошти надійдуть у бюджет.

Ковельська окружна прокуратура днями звернулася до суду із аналогічним позовом до перевізника, вимагаючи сплати майже 56 тисяч гривень плати за проїзд автомобільними дорогами великоваговим транспортом. Цей позов перебуває на розгляді у суді.

Усього цьогоріч волинськими прокурорами подано таких позовів на суму понад 460 тисяч гривень, задоволено – на суму 163 тисячі гривень.