У вівторок, 20 липня, на хімічному заводі «Рівнеазот» сталася аварія.

Про це інформують у пресслужбі підприємства.

Так, внаслідок аварії відбулася розгерметизація трубопроводу в цеху виробництва азотної кислоти. Внаслідок цього стався викид нітрозних газів.

Гази розповсюдилися в незначній кількості на території заводу. Наслідки надзвичайної ситуації повністю ліквідовано власними силами, зауважують на підприємстві.

Жертв та постраждалих немає.

На поточний момент показники якості повітря знаходяться в межах допустимих норм. Жодної загрози навколишньому середовищу та населенню немає. Підприємство працює в штатному режимі. Надзвичайна ситуація не вплинула на роботу виробничих цехів підприємства та подальше відвантаження продукції згідно з укладеними контрактами, – запевняють у пресслужбі заводу.

Попередньою причиною аварії на заводі «Рівнеазот» стала невідповідність матеріалу трубопроводу заявленим характеристикам виробника.

Про це в середу, 21 липня, на засіданні Кабміну заявив глава МВС Денис Монастирський.

За словами Дениса Монастирського, постраждалих через забруднення території немає. Згідно з інформацією ДСНС, через аварію життя та здоров'ю населення нічого не загрожує.

Саме ж підприємство функціонує із 1969 року. Капітальний ремонт із заміною трубопроводів не відбувався в останнє десятиліття.

Попередньою причиною викиду на «Рівнеазоті» могли бути невідповідність матеріалу труби трубопроводу заявленим характеристикам виробника, а також корозія труби трубопроводу, – сказав очільник МВС.

Остаточні висновки зробить спеціальна комісія.

Через аварію на« Рівнеазоті» до кінця року перевірять всі хімічні підприємства І та ІІ ступеня небезпеки.