Місцеві бюджети Волині впродовж першого півріччя 2021 року отримали 55, 2 мільйони гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Сума, залучена громадами від оподаткування нерухомості, на 26 відсотків перевищує торішні показники.

Про це інформує ГУ ДПС у Волинській області.

 Із загальної суми сплаченого податку на нерухомість майже 15 мільйонів гривень – внесок фізичних осіб. Втім, волинянам нарахували до сплати 53,5 мільйона гривень податку на нерухоме майно.

Згідно з передбаченою законом процедури до 1 липня фахівці ДПС сформували і надіслали громадянам податкові повідомлення-рішення про нараховану суму податку на нерухомість. У переліку власників нерухомості, що підлягає оподаткуванню, – волиняни, котрим сформовано 40,5 тисячі повідомлень. Сплатити податок – це значить виконати конституційний обов’язок і фінансово підтримати громаду, оскільки податок на нерухомість зараховується виключно до місцевого бюджету, – коментує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

У податковій службі Волині звертають увагу, що перерахувати до бюджету громади, на території якої знаходиться об’єкт оподаткування, вказану в податковому повідомленні-рішенні суму потрібно протягом шістдесяти днів від моменту отримання повідомлення.

Довідково: кожен власник майна може провести звірку щодо нарахованих майнових податків в Центрі обслуговування платників за місцем своєї податкової адреси.

Враховуючи обмежувальні заходи через пандемію COVID-19, звірку краще провести у телефонному режимі.

Отримавши ключ електронного цифрового підпису, можна зареєструватися в Електронному кабінеті та в режимі онлайн дізнаватися про нараховані Вам податкові платежі, – рекомендують у ГУ ДПС у Волинській області.