Департмент муніципальної варти Луцької міської ради погрожує оштрафувати керівника виробничої бази ПрАТ «Луцьксантехмонтаж № 536» на вулиці Дубнівській за те, що за її територією лежать купи сміття. 

Про це пишуть луцькі муніципал ина своїй сторінці у фейсбуці.

«В ході реагування на звернення, що надійшло на гарячу лінію «Група швидкого реагування» департаменту муніципальної варти, інспектором відділу контролю за благоустроєм та санітарним станом міста було виявлено неналежне утримання прилеглої території до виробничої бази, що належить ПрАТ «Луцьксантехмонтаж №536», розташованої за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 99а», – йдеться у дописі.

Муніципали наголошують: підприємства, установи та організації зобов'язані утримувати в належному стані об’єкти благоустрою (їх частини), що перебувають у їх власності або користуванні, а також визначену правилами благоустрою території населеного пункту прилеглу до цих об’єктів територію. Притім департамент мунварти посилається на Закон України «Про благоустрій населених пунктів» та Правила благоустрою міста Луцька. 

Тобто за чистоту території за парканом виробничої бази підприємства мало би дбати це підприємство. 

Саме тому відповідальній особі було муніципали видали припис з вимогою здійснити прибирання вказаної території у встановлений термін. Але за 2 тижні після цього сміття ніхто не прибрав.

«Так як умови припису впродовж двох тижнів виконано не було, на відповідальну особу підприємства буде складено протокол про адміністративне правопорушення згідно з ст. 152 КУпАП. Директору виробничої бази загрожує штраф від 850 до 1700 грн», – попереджають у мунварті.