Уродженець Луцька, український співак і шоумен Олександр Положинський передав Волинському краєзнавчому музею колекцію старожитностей, яку збирав його тато у 1990-х роках.

Про це Положинський написав на своїй сторінці у фейсбуці. 

«В понеділок у тата мав би бути День народження. Тобто він був, але вперше вже без тата. А вчора ми з мамою передали його колекцію старожитностей до нашого музею. Значну частину цих речей тато збирав просто заради того, щоби речі збереглися, щось лишилося ще від діда з бабою. Ось так сталося, що на честь татового дня зробили подарунок від нього рідній Волині. І добре діло, і приємність, і речі потрапили у дбайливі руки професіоналів. Певен – тато був би задоволеним», – йдеться у дописі.

У Волинському краєзнавчому музеї зазначили:

«Серед артефактів виявилися цікаві етнографічні пам’ятки (коловоротки, гребінки, рублі, постоли, ночви, коромисла, ярмо, горщики та глечики), речі побуту мешканців Луцька міжвоєнного періоду (стільці польського виробника) та 1950–1960-х рр. (радіоприймачі, валіза). Частина родинної історії Положинських і пам’ять про тата зберігатимуться у музеї і збагатять регіональну колекцію пам’яток культури».