Близько сотні мешканців села Крижівка понад 20 років чекають грошей за свої майнові паї. Дехто втомився домагатися сплати належного і махнув рукою, а дехто уже й не дожив.

Проте є й такі, що у нового власника колишнього колгоспного майна усе ж мають намір добитися якщо не грошей, то хоча б справедливості, – йдеться у сюжеті 12 каналу.

Так, на базі колишнього колгоспу «Волинь» в Рожищенському районі, який охоплював три села – Крижівку, Луків та Незвір, створили кооператив. Пайовиків на майно було аж дев’ять сотень. Хтось отримав гроші відразу, хтось частинами. А хтось чекає і досі.

Анастасія Забожчук пропрацювала в колгоспі дояркою 42 роки. Вона одна з тих, хто і досі чекає грошей за пай від Володимира Дмитрука. Він нині називає себе одноосібником. Журналістам «на камеру» теж пообіцяв віддати всі гроші, які винен людям.

То не тільки в мене, це у всіх колгоспах таке. Я не можу закритися. То у всіх колгоспах, – запевнив голова кооперативу Володимир Дмитрук.

Але така ситуація не у всіх колгоспах. В управлінні стверджують, що вперше чують про випадок в Крижівці. Їм ніхто не скаржився. А ще на Волині є успішні саме кооперативи, щоправда, їх лишилося мало.

Юристи в цій ситуації радять позиватися до суду. Щоправда, справа буде непроста, адже позовні строки давно минули. Також варіантом для людей пропонують підготувати колективне звернення вже не до поліції, а до прокуратури.