Спеціалісти АТ «Волиньгаз» провели планові роботи з комплексного приладового обстеження підземних газопроводів у Луцьку. На вул. Червоного Хреста – поворот на вул. Володимирську виявили підозру на витік газу внаслідок розгерметизації газопроводу високого тиску II категорії діаметром 325 мм.

Про це інформує АТ "Волиньгаз" на своїй офіційній сторінці у фейсбуці.

Цей газопровід був введений в експлуатацію з 1968 року та підтримує газопостачання в оселях біля 5 тисяч лучан.

Газопровід розташований по центру проїжджої частини дорожнього полотна. Саме тому у фахівців виникла проблема із організацією проведення шурфового огляду, з метою виявлення витоку газу та його локалізацію. Про ці дії спеціалісти газорозподільного підприємства повідомили відповідні керуючі органи м. Луцька. Зараз вирішується питання щодо припинення руху громадського та приватного транспорту на згаданій ділянці дороги.

Триває процес погодження дозвільних документів. Роботи з ліквідації витоку газу спеціалісти планують розпочати 4 серпня о 9:00 год.

Фахівці «Волиньгаз» наголошують: під час робіт газопостачання для споживачів не припинятимуть. Доставка газу буде цілодобова, що підтверджує безперебійне надання послуги з розподілу (доставки) газу.