У Луцьку облаштовують благодійну їдальню в підвальному приміщенні, яке належить Свято-Василівському жіночому монастирю. Нині в приміщенні діє свічковий цех, а вхід у їдальню буде доступний з вулиці Паркової, – розповіла Суспільному настоятелька жіночого монастиря, ігуменя Анастасія.

До відкриття благодійної їдальні у невеликому приміщенні зараз волонтери збирають кухонне приладдя і продукти.

Пункт харчування організовують для пенсіонерів, людей, які не мають постійного місця проживання і тих, хто потребує такої допомоги.

Одночасно в приміщенні їдальні може перебувати 26 осіб. Настоятелька Свято-Василівського жіночого монастиря говорить: у разі потреби годуватимуть у два-три заходи зробити, аби нагодувати всіх охочих.

«Одноразове харчування щодня, орієнтовно на 13:00. Люди між собою передають. У нас є багато людей, які приходять, просять щось елементарне, навіть просто хліба», – додала ігуменя Анастасія.

Зі слів волонтерки Вікторії Пащенко-Коляди, до відкриття вже організували збір продуктів. «Закликала людей, щоб люди приносили крупи різні, цукор, олію. Все, що потрібно для харчування», – говорить лучанка.

Жінка каже: оскільки на вулиці стає холодніше, чимало людей прийдуть, аби отримати прихисток, почути добре слово та поїсти гарячих страв.

Благодійну їдальню, додала волонтерка, планують відкрити всередині вересня.