Лучанин Андрій Вілюк пропонує внести зміни до правил благоустрою міста.

Відповідну петицію він зареєстрував у понеділок, 6 вересня.

В Україні статус електротранспорту (скутерів, сегвеїв, гіробордів, гіроскутерів і моноколіс), та іншого легкого персонального транспорту не визначений, правила дорожнього руху на них формально не розповсюджуються, що викликає складнощі для поліції під час реєстрації ДТП. Тому вважаю за необхідне це питання вирішити на місцевому рівні, для цього пропоную внести зміни до Правил благоустрою.

Чоловік пропонує:

  • дозволити їздити на самокатах треба ВЕЛОДОРІЖКАМИ зі швидкістю до 20 км/год або ПІШОХІДНИМИ ЗОНАМИ (ТРОТУАРАМИ) до 5 км/год. Водночас пересуватися ПРОЇЖДЖОЮ ЧАСТИНОЮ пропоную заборонити.
  • Заборонити паркувати самокат на пішохідних переходах, пандусах, велодоріжках і вузьких тротуарах (ширина менша ніж 1,5 метра), перед входом до будівель, аварійних виходів і зон виїзду екстрених служб.
  • Обладнати самокати звуковим сигналом і світловими датчиками повороту, а в темний час доби зобов'язати мати ввімкнену фару чи ліхтар.

Щодо контролю за виконанням цих змін лучанин пропонує покласти дані повноваження на муніципальну варту (працівники якої зможуть фіксувати порушення правил благоустрою та складати відповідні протоколи на осіб, які надають послуги з оренди електротранспорту).

Станом на 6 вересня петицію підписала одна особа з 300 необхідних.