Митрополит Луцький і Волинський Михаїл під час проповіді після молебню за стан довкілля навів приклади безвідповідального ставлення до природи.

Державна екологічна інспекція у Волинській області спочатку розмістила на своїй сторінці у фейсбуці допис із цитатами керуючого Волинської єпархії ПЦУ, а згодом його видалила. Журналісти ІА «Конкурент» зробили скріншот публікації.

У неділю, 5 вересня, у кафедральному соборі Святої Трійці відбувся молебень за навколишнє середовище. Священники прочитали молитви з нагоди Всесвітнього дня охорони довкілля.

Під час проповіді митрополит Луцький і Волинський Михаїл пояснив, як люди шкодять довкіллю, а також наголосив на важливості місії зі збереженні землі.

«Коли чоловік сидить на балконі курить, він чомусь обов'язково має "встрілити" недопалок на газон. Краще хай жінці в ліжко "встрілить". Завтра ж прийде на той газон з внуком гратися! Ми думаємо, якщо ми викинули сміття на вулицю, то ми більше ніколи з ним не зустрінемось. Можливо й ні, але внуки, діти зустрінуться. А потім ми кажемо, що від поганої екології серце, судини хворі. А хто зробив цю погану екологію?! Не ми з вами?! Цей стан я називаю шизофренією, його обов’язково потрібно змінити», – зауважив Михаїл.

Наголосив митрополит і на важливості сортування сміття.

«Нам потрібно роздільно збирати сміття. А буває й так, що ми розфасуємо, а приїде машина, завезе у Брище і викине все в одну купу. От коли приїдуть різні машини, викинуть в різні місця, от тодія я скажу, що ми турбуємося про довкілля», – сказав він.

Під кінець звернення митрополит побажав вірянам благословення, а також висловив сподівання на те, що людям вдасться поліпшити якість екології та життя.

Скріншот допису Держекоінспекції Волині
Скріншот допису Держекоінспекції Волині