Під час оперативної наради в Луцькій міській раді директорка департаменту ЦНАП Лариса Карп’як розповіла, що наразі в багатоповерхових будинках міста не працюють 32 ліфти.

Про це повідомляє ІА «Волинські новини».

На це міський голова Луцька Ігор Поліщук зазначив, що ремонт ліфтів – одна з найчастіших причин для нарікань мешканців і вони вкрай не задоволені роботою підприємств, які здійснюють ремонтні роботи.

«Необхідно розібратися, як взагалі працює вся ця система, тому що в нас є якась монополія експертів. До мене люди звертаються з багатьох будинків. Останнє звернення – з Дружби народів, 11. Три роки тому люди ремонтували ліфт, поміняли значну частину запчастин. Цього року знову приходить експерт і пише їм, що знову потрібно міняти всі запчастини, які вони міняли три роки тому. Це якась спрямована кампанія на заробіток коштів на міському бюджеті і на людях, які скидаються на ці ліфти. А є люди, яким дуже важко виділити суми, необхідні для цього ремонту, бо є і пенсіонери, і люди в скрутних життєвих обставинах, і різні соціальні категорії», – сказав мер.

Як наголосив, потрібно розібратися в ситуації і зняти монополію так званих експертів, а за необхідності – звертатися в правоохоронні органи.

«З тими підприємствами, які здійснюють ремонт ліфтів у нашому місті, провести роботу. Якщо вони не встигають зробити ремонти, то нехай не набирають стільки роботи. Ліфт має бути зроблений у найкоротший строк – за тиждень. А люди чекають місяцями, тому що вони понабирали роботи по місту, а в них працюють 10 осіб», – звернувся він до директора департаменту ЖКГ.

Підкреслив, що багато осіб з інвалідністю страждає через зупинку ліфтів, адже це єдина можливість для них дістатися на вулицю.

Нагадаємо, голови ОСББ скаржаться на ТзОВ «Укрвертикаль», яке виграло тендери на капітальний ремонт ліфтів у багатоквартирних будинках. Попри те, що відкриті торги були завершені ще в червні, досі переважну більшість ліфтів не здали в експлуатацію.