Занедбані поховання на кладовищах територіальної громади приведуть у належний стан.

Про це йшлося у вівторок, 7 вересня, під час наради у Луцькраді.

За словами міського голови, Ігоря Поліщука, надходили неодноразові скарги від громадян на захаращеність цвинтарів. Люди нарікали, що багато могил є занедбаними, поросли чагарниками і неможливо біля них пройти.

На багатьох кладовищах є могили, за якими уже багато років у силу різних обставин не доглядають. Десь рідні виїхали на постійне проживання за кордон, десь уже всі померли з родини і нема кому прибрати. Ситуації є різні. Але не повинно бути так, що окремі могили перетворились уже на чагарники, заросли бур’яном в ріст людини. Люди не можуть нормально дійти до поховань своїх рідних через це. Наше комунальне підприємство, яке обслуговує цвинтарі, повинно навести там лад, аби уся територія була у належному стані і такі поховання не відлякували, – зазначив Ігор Поліщук.

Міський голова доручив директору департаменту ЖКГ Миколі Осіюку та директору КП «Луцький спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» Василю Цетнару провести розрахунок вартості робіт з прибирання занедбаних могил та передбачити кошти на ці потреби у міському бюджеті.