Любешівська селищна рада отримала від потенційних інвесторів пропозиції щодо можливості створення на території громади ТОВ «Любешівський торф» та налагодити видобуток покладів торфу.

Про це пишуть на сайті Любешівської територіальної громади.

Інвестор планує розробити та налагодити видобуток покладів торфу на території села Бірки (землі, прилеглі до річки Цир) на площі приблизно 50-60 га, що передбачає геологічне дослідження, а саме: визначення площі, визначення кількості торфу, дослідження впливу на довкілля та розробку покладів з переробкою в торф’яну крихту, яка планується на відвантаження в Об'єднані Арабські Емірати як органічний підстил для «гуматів» (органічних добрив виготовлених на установках розроблених та впроваджених АН України) для перетворення піску в родючі ґрунти.

Також планують відвантаження торфу на любешівський завод із виготовлення паливних торф'яних брикетів, потреба в яких є надзвичайно високою.

Цей проєкт передбачає створення робочих місць в селі, налагодження електропостачання та допомогу у вирішенні низки соціальних питань вищезазначеного населеного пункту.

Для більш детального ознайомлення і обговорення цього проєкту інвестор планує провести зустріч із жителями громади.

Фото ілюстративне