Водій, який через неуважність спричинив ДТП із постраждалим на мосту в Луцьку, отримав три роки ув’язнення. Крім того, він має сплатити 100 000 гривень моральної шкоди і компенсувати лікарні 60 тисяч гривень за лікування постраждалого.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду, повідомляє ІА «Волинські новини».

Дорожньо-транспортна пригода сталася пізно ввечері 24 листопада 2018 року на вулиці Рівненській.

Як стало відомо, на мосту зіткнулися автомобілі ВАЗ, «Форд», «Сеат» та «Фольксваген». Проте у суді розглядали лише справу щодо водія автомобіля «Сеат», який допустив зіткнення з легковиком «Фольксваген».

Внаслідок аварії водій «Фольксвагена» отримав закриту черепно-мозкову травму голови із забоєм головного мозку, яка призвела до компресії та дислокації структур головного мозку, що належить до категорії тяжких тілесних ушкоджень за критерієм небезпеки для життя в клінічному перебігу, згідно з висновком судово-медичної експертизи.

У суді водій «Сеата» розповів, що того дня близько 23 години він рухався вулицею Рівненською у напрямку проспекту Відродження із допустимою швидкістю, а підіймаючись на міст, влетів в авто, що різко загальмувало попереду. Чоловік наголосив, що буцімто не мав технічної можливості уникнути зіткнення.

Натомість постраждалий повідомив, що під руху на мосту він побачив, як автомобіль ВАЗ, що їхав попереду, почало заносити. Тож він почав пригальмовувати, зорієнтувавшись на дорожню обстановку, та зупинився. Після зупинки відразу увімкнув аварійну сигналізацію та хотів вийти з авто. Але вже за 10-15 секунд після повної зупинки відчув удар, від якого його автомобіль викинуло на зустрічну смугу руху. Також додав, що дорога була слизькою через ожеледицю.

Чоловік наполягав на суворому покаранні обвинуваченого та просив суд задовольнити цивільний позов.

Згідно з висновком судово-інженерно-транспортної експертизи дослідження обставин і механізму ДТП, зіткнення автівок сталося через невідповідність дій водія «Сеата», оскільки той мав технічну можливість уникнути аварії.

Суд визнав обвинуваченого винним та призначив йому три роки позбавлення волі і на такий же термін позбавив права керувати авто.

Крім того, стягнув на користь постраждалого 100 тисяч гривень моральної шкоди, а ще зобов’язав відшкодувати лікарні 60 тисяч за лікування чоловіка.