Льотчик, який 12 жовтня близько 21 години відвів несправний літак від Вінниці і катапультувався, це Вадим Ворошилов, віськовослужбовець 204-ї Севастопольської бригади тактичної авіації імені Олександра Покришкіна, яка до повномасштабної війни дислокувалася на Луцькому аеродромі.

Ім'я відважного пілота, який цього дня знищив п’ять іранських дронів-камікадзе (три – на півдні України і два – над Вінницею), а напередодні збив дві крилаті ракети окупантів, назвав голова Вінницької обласної ради В'ячеслав Соколовий. Він оприлюднив фото льотчика-винищувача.

Нагадаємо, командувач Повітряних Сил ЗС України генерал-лейтенант Микола Олещук ініціював клопотання про присвоєння пілоту високого звання Героя України.

До слова, влітку 2021 року Вадим Ворошилов ухвалив непросте для себе рішення – звільнитися з лав ЗСУ. Про його причини він розповів в етері ГІТу 16 серпня 2021 року.

Як бачимо, з початку повномасштабного вторгнення росії на українську землю льотчик став на захист Батьківщини. І здійснив справді героїчний вчинок.