Військовослужбовець Сергій 13 років викладав у Володимирському агротехнічному коледжі. З березня чоловік служить у 14 окремій механізованій бригаді. Історію бійця розповіли на сторінці волинської бригади.

У коледжі педагог викладав за спеціальностями: експлуатація і ремонт машин та обладнання агропромислового виробництва. Сергій має дві вищі освіти — технічну та педагогічну. Нині служить командиром відділення регламенту та ремонту бойової техніки ремонтно-відновлювального батальйону нашої бригади.

«Двигуни, ходова, гайки, інструменти – з чим мав справу під час викладання, з цим працюю і сьогодні. Роблю те, що вмію і люблю», – говорить Сергій.

Віднедавна у Сергія та його побратимів значно побільшало роботи - відновлюють та ремонтуються трофейну техніку, відбиту нашою бригадою під час успішного контрнаступу на Харківщині, і ту, яку moskali покинули, тікаючи.


«Всю трофейну техніку передусім перевіряють сапери – чи не замінована. А вже після цього справа за нами. Обстежуємо, перевіряємо стан, визначаємо ушкодження і беремося до роботи. Ті машини, які підлягають ремонту, невдовзі «стають у стрій і працюють» на наші підрозділи, знищують нашого ворога – своїх колишніх господарів. Окремі ж машини, які відновленню вже не підлягають, стають «донорами» запчастин для інших машин. Загалом же можу сказати, що ставлення до техніки в ворога невміле і недбале. Я би їм і поламаного воза не довірив», - сміється співрозмовник.
«Намагаємося працювати не тільки якісно, а й максимально швидко. Якщо треба зробити машину терміново, значить, будемо працювати всю ніч. Найкраща мотивація для цього – розуміння, що ця машина може врятувати життя нашим бійцям, змінити хід війни, і допомогти здобути Перемогу».

За майже 7 місяців війни, каже Сергій, по-справжньому зріднився зі своїм армійським колективом. І ще краще пізнав свою справу: те, чого не знав, довідався, і закріпив знання.

«А головне те, що кожен із нас знає, для чого він тут, і яке значення має наша робота для досягнення нашої спільної мети».

Аби поговорити, ми відриваємо Сергія від роботи, - процес відновлення техніки в рембаті триває зранку до темної ночі. Попри це, Сергій знаходить час спілкуватися зі своїми студентами, і завжди, в розмові з кожним із них, наголошує – Україна переможе.