Морпіх з Волині із позивним «Базука» розробляє безпілотники на південному напрямку оборони України.

До повномасштабного вторгнення працював інженером, здобуті знання нині знадобилася на службі,  розповів чоловік Суспільному.

Після 24 лютого 33-річний чоловік пішов у добровольче формування територіальної громади (ДФТГ), далі в ЗСУ. Військовослужбовець розповідає, що має п'ятьох дітей та не підлягав обов'язковій мобілізації, проте каже, "серцем відчув, що має боронити Україну".

Військовий досвід набувався під час повномасштабного вторгнення за допомогою іноземних інструкторів із країн Європи, каже морпіх. Свої інженерні знання знадобилися у розробці безпілотників. За власними схемами та кресленнями виготовив таких вже три.

"Мій безпілотник, фактично, трішки більший за дрон, по ціновій політиці, але підіймає він десять кілограмів і летить на 60-70 кілометрів. Модель легка в обслуговуванні, легко можна замінити будь-яку деталь у польових умовах", – говорить "Базука".

У своєму військовому підрозділі він один із Волині, каже морпіх. Розповідає: вдома буває зрідка. Зараз багато замовлень від армійців, тому працює без вихідних і свят. Найбільше, говорить, сумує за дітьми та дружиною.

Військовослужбовець вірить у те, що після перемоги Україна стане однією з найпотужніших країн світу, а сам будує плани на майбутнє. Каже, що найперше, що зробить – це купить власне житло та поїде на відпочинок із сім'єю.