27-го жовтня на території Волинської області, згідно із розпорядженням диспетчера НЕК «Укренерго», застосовуються графіки аварійних відключень для населення. Також застосовуються графіки обмеження електроенергії та потужності для промислових споживачів.

Про це повідомляють в ПрАТ «Волиньобленерго».

Порядок застосування черг аварійних відключень, місце відключення та його тривалість визначається за розпорядженням та у повній координації з диспетчером Західного регіону.

Читайте також: На Волині хочуть бити у дзвони під час повітряної тривоги

Як зауважують, ці заходи дають можливість уникнути хаотичного, некерованого відключення великої кількості споживачів та недопущення виникнення системної аварії.

“Графік аварійних відключень – це не графік із датою і переліком населених пунктів, це перелік ліній електропередач, які підпадають під негайне відключення у разі отримання відповідного розпорядження.
Графік відключень електроенергії надати неможливо, оскільки відключення є не плановими, а аварійними.
Такі відключення почергово вводяться у всіх районах області. Просимо волинян із розумінням поставитись до ситуації, що склалась», – наголосили у «Волиньобленерго».

Читайте також: Не рахує знищені російські танки і носить на бронежилеті динозаврика сина: історія військового 14 ОМБр . ФОТО

Також закликають малий, середній бізнес та побутових споживачів з 07:00 до 23:00 мінімалізувати використання енерговитратних приладів: обігрівачів, бойлерів, електроплит, пральних машин, духовок, кондиціонерів, мікрохвильовок.