У Луцьку на Театральному майдані виступив духовий оркестр Волинського коледжу культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського. Студенти та викладачі збирають гроші на потреби бійців 14-ої окремої механізованої бригади імені Романа Великого.

Про це Суспільному розповів керівник оркестру Микола Чорний.

З його слів, у червні студенти долучались до трьох таких вуличних мистецьких акцій. Тоді вдалось назбирати та передати на потреби військових 17 тисяч гривень.

"Ці гроші ми передали бійцям через волонтерів. Ми купили відповідні товари, те, що нас просили солдати", – каже Микола Чорний.

Студентка Анастасія Антонюк грає в оркестрі на флейті. Каже, що для неї вже стало традицією долучатися до вуличних концертів та збору грошей для військових. Традиційно восени грають марші, – каже дівчина.

Зі слів Миколи Чорного, такий благодійний захід організовують впродовж семи років. Спочатку викладачі та студенти збирали гроші на лікування пораненим бійцям, які служили під час антитерористичної операції з 2014 року.

Скільки грошей вдалося зібрати на потреби бійців 14-ї бригади цього разу, у коледжі підрахують і відзвітують згодом, – каже керівник оркестру.