До Луцька привезли та встановили столітні автентичні двері, реєстрацією яких з минулого року займалися майстри з Івано-Франківська.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомила Марія Козакевич, громадська діячка, авторка ініціативи зі збереження архітектурної спадщини міста «Франківськ Який Треба берегти».

«Їх полікували, де потрібно підлатали, дослідили автентичні кольори, привели до порядку металеві решітки та вставили засклення», - повідомила Марія Козакевич. 

Нові двері вже розташовані на вулиці Словацького, 1, на вулиці Лесі Українки, 7 та вулиці Кривий Вал, 32. Двері за останньою адресою функціонували ще до реставрації, інші ж були на замку.

«Дорогі лучани, хочу тепер звернутись до вас і попросити вас берегти і піклуватись про двері та про місто загалом. воно у вас затишне і атмосферне. Повірте, саме від вас, простих містян, залежить дуже багато! Ви - господарі свого міста і відповідно саме ви маєте нести за нього відповідальність. Я завжди кажу на екскурсіях відреставрованими франківськими дверима: «не чекайте, що Зеленський приїде і підмете у вашому під'їзді, чи що мер міста познімає павутину з ліпнини, а ЖЕК поремонтує двері. Беріть ініціативу у свої руки, це ваш дім і ваш обов'язок. І ваші будинки віддячать вам доглянутістю та красою, а ваші серця будуть наповнені гордістю за рідний Луцьк». І нехай відреставровані двері надихнуть вас на інші позитивні зміни! повірте, любов і повага до власного міста творить справжні дива!», - додає пані Марія.