Власниця стоматологічної клініки «Свята Аполонія», що в Луцьку на проспекті Відродження, Людмила Яковчук (Качмар), яка у травні 2022 року прийшла на посаду медичного директора  КП «Луцька міська клінічна стоматологічна поліклініка», постійно скаржиться на своїх колег у Луцьку міську раду, аби самій очолити комунальне підприємство.

Таке припущення висуває інтернет-видання «Конкурент» у матеріалі «Скандал у Луцькій стоматполіклініці: що там коїться».

Журналісти видання поспілкувалися із працівниками закладу, аби з'ясувати, чому міський голова Ігор Поліщук уже вдруге публічно розкритикував роботу директорки КП «Луцька міська клінічна стоматологічна поліклініка» Світлани Черниш. Мовляв, місяць тому попереджав, що безлад, гроші йдуть мимо каси, лікують три зуби, а в звітності пишуть один. А ще в установі продовжує здійснювати прийом імплантолог, який приїздить зі Львова. А це робоче місце, мовляв, можна надати місцевому фахівцю.

Світлана Черниш
Світлана Черниш

Журналісти вирішили розібратися, чому забурлило в тихій гавані луцької стоматології.

Зі слів їхніх джерел, все почалося з призначення наприкінці травня на посаду медичного директора Яковчук Любові Анатоліївни (більші відомої за попереднім своїм прізвищем – Качмар). Вона почала висувати чимало зауважень як до працівників стоматполіклініки, так і до її директорки Світлани Черниш. Лікарі стверджують про необгрунтованість звинувачень Яковчук-Качмар.

Любов Яковчук (Качмар)
Любов Яковчук (Качмар)

Частина колективу стоматполіклініки написала скаргу на дії Яковчук на адресу начальника управління охорони здоров'я Луцької міської ради Володимира Лотвіна. Проте рух цій скарзі не дали. Натомість направили перевірку в Луцьку стоматполіклініку, яка начебто виявила низку порушень.

Джерела в стоматполіклініці стверджують, що медична директорка постійно бігає у високі кабінети жалітися на своїх колег. Така конфліктна поведінка Яковчук має на меті єдине: чимшвидше посісти посаду директора комунального підприємства.

Стоматологія "Свята Аполонія"
Стоматологія "Свята Аполонія"

Водночас Людмила Яковчук (Качмар) зареєстрована як ФОП та є власницею стоматологічної клініки «Свята Аполонія», що в Луцьку на проспекті Відродження.

Для чого власниці приватної стоматологічної клініки переходити в комунальну сферу, питання цікаве, пише ІА «Конкурент». Зі слів лікарів, однією з причин є захмарна заробітна плата, яку свого часу встановили для теперішньої очільниці.