У суботу, 12 листопада, в музеї Корсаків у Луцьку розпочинається унікальне мистецьке дійство. Протягом 1,5 року знаний український художник Петро Антип буде створювати картину площею в 2000 метрів квадратних.

Проєкт, який отримав назву «Космогонія», розпочнеться з акції «Народження народження» та буде втілюватись прямо на очах глядача. За роботою митця можна буде спостерігати наживо у спеціально відведеному павільйоні музею, а також проводитимуться онлайн-трансляції.

Про цю масштабну подію в етері Громадського Інтерактивного Телебачення повідомив бізнесмен Віктор Корсак, фундатор музею сучасного українського мистецтва Корсаків, який виступає куратором цього мистецького проєкту.

«В суботу о 17-й годині буде цей момент істини – таїнство першого мазка», — оголосив куратор.
«Ми хочемо дослідити в цій роботі думки різних людей на нашій планеті про те, як створювався світ, як він рухається, куди він іде і чим це все закінчиться», – поділився пан Віктор.

Він пояснив, що робота складатиметься з трьох частин: бачення того, як все почалося, як розвивалось та майбутнє. Також сама картина буде складатись з великої кількості фрагментів, кожен з яких, буде самодостатнім.

Корсак додав: 

«В рамках цього проєкту будуть різні арт-івенти, конференції, форуми, інсталяції. Тобто там 5 тисяч квадратних метрів і там буде багато чого цікавого, крім того, що буде організований виробничий процес».