Молоду лучанку, яка разом зі спільниками налагодила схему переправлення військовозобов’язаних чоловіків за кордон, затримали працівники СБУ.

За даними слідства, жінка підробляла свідоцтва про народження дітей, які нібито народилися за кордоном – у країнах Євросоюзу.

У повідомленні пресслужби Волинської обласної прокуратури, жінці – 25 років, управління СБУ у Волинській області пише, що затримано 27-річну лучанку.

В СБУ зазначають, що оперативники викрили трьох волинян, які за гроші пропонували потенційним призовникам виїхати за межі нашої держави. Один із зловмисників перебував за кордоном та координував дії інших спільників. Змовники виготовляли різноманітні фіктивні документи: свідоцтва про народження неіснуючих дітей, документи про навчання в іноземних вишах, довідки військово-лікарських комісій тощо. Вартість своїх «послуг» зловмисники оцінювали в 2-3 тис. дол. Сума залежала від терміновості виїзду та комплекту підроблених документів. 

Пресслужба прокуратури розповідає, що лучанка виготовляла завірені начебто консульськими установами країн ЄС  свідоцтва про народження дітей, які нібито народилися в цих країнах.

Ці документи продавали ухилянтам від служби в армії, і їх чоловіки надавали на кордоні, щоб у такий спосіб виїхати за межі України, як батьки трьох неповнолітніх дітей.

Одного з клієнтів спритниці затримали у пункті пропуску «Рава Руська» – за підроблені документи він заплатив майже 3000 доларів США.

Жінці повідомлено про підозру у вчиненні цього злочину.

Вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Встановлюються інші факти злочинної діяльності, адже слідство має інформацію про інших військовозобов'язаних, які скористалися послугами волинянки.

В СБУ стверджують, що під час санкціонованих обшуків за місцем проживання зловмисників правоохоронці вилучили 27 печаток (в повідомленні прокуратури – 20 печаток), бланки документів, обладнання для друку фіктивних документів, чорнові записи.

Наразі тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушень.