У «Будинку дитини» Луцька зрбили нове і комфортне укриття.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Волинської обласної ради.

Через кілька місяці, упродовж яких тривали роботи, похмуре і вологе приміщення не впізнати. Тут світло, тепло, затишно. Є усе для комфортного перебування малюків: гаряча вода і каналізація, умови і засоби для приготування їжі, двоярусні ліжечка та ігрові манежі. А ще – примусова вентиляція, пожежна сигналізація і два евакуаційних виходи.

Зі слів голови облради Григорія Недопада, роботи були виконані без бюджетних асигнувань, об’єднаними зусиллями меценатів, бізнесу, інших комунальних закладів і самого колективу дитбудинку.

Заступниця директора з медичної частини дитбудинку Тетяна Віговська розповіла, що тут було виконано низку робіт: від протигрибкової обробки приміщення до алмазного буріння свердловин і монтажу системи вентилювання. Вона зазначила, що персонал, який не перебуває разом з дітками в евакуації, теж працював і до пізнього вечора, і у вихідні.

Також тут впорядкували овочесховище, відремонтували покрівлю. З її слів, вартість зробленого перевищує мільйон гривень, а обійшлося це закладу у 100 тисяч гривень.

Попри те, що 19 вихованців дитбудинку поки перебувають в евакуації, укриття конче потрібне, бо за період повномасштабної війни, на жаль, з’явилися малюки, які з різних причин осиротіли або втратили батьківську опіку, і цей заклад єдиний в області, який, відповідно до законодавства, може прихистити їх, поки не знайдеться нова родина.

Тетяна Віговська також розповіла, що в укритті обладнали додаткове приміщення і для центру ранньої реабілітації.

«До нас на корекційні сеанси привозять діток з усієї області. Під час тривог батьки з малюками мусили десь перечікувати за межами. Це було незручно. Тому в укритті ми організували додатковий простір, де працюватимуть і масажист, і психолог, і логопед, і дефектолог. А після перемоги це приміщення ми зможемо використовувати як спортивну залу, коли погода не дозволятиме дітям займатися на вулиці», – поділилася планами заступниця керівника.

Вона також озвучила наміри на перспективу: утеплення фасаду, огородження території закладу, благоустрій. Однак, є й те, чого потребують невідкладно – колектив просить сприяння у придбанні дизельгенератора. Без нього догляд за немовлятами навіть під час кількагодинних знеструмлень буде проблемним.