Школярі Камінь-Каширщини надійно тримають свій благодійний фронт.

Вони організовують різноманітні акції, метою яких є збір коштів на підтримку воїнів, проводять відповідні заходи, збирають потрібні захисникам речі. А тепер от деякі з них долучилися до виготовлення окопних свічок. Займаються цим наразі у Пнівненському та Камінь-Каширському ліцеї №2, - пише газета "Полісся".

Окопні свічки - це вироби із воску чи парафіну, гофрованого картону та бляшанок з-під консерв, які стають джерелом світла та тепла у польових умовах. На них захисники зможуть і чай підігріти, і речі підсушити, і зігрітись у холодному окопі. Технологія їх створення не складна, тому діти у позаурочний час з цією роботою вправно справляються під керівництвом педагогів.

«Виготовлення окопних свічок ми розпочали зі збору необхідних матеріалів. Бо хоч слугувати для цього можуть вже використані речі, назбирати необхідної їх кількості виявилося непросто. Найбільш розхідним матеріалом є парафін (віск). Бляшанки спочатку теж були в дефіциті, бо їх зазвичай просто викидали», — ділиться активісти міського ліцею.

Постійно доводиться дозбирувати необхідне і пнівненським добродійникам. Але завдяки активності дітей ця справа рухається. І тут не просто заливають воском гофрований картон, запханий у підготовлену бляшанку, — цю бляшанку творчі та небайдужі діти села Пнівне ще й розмальовують патріотичними малюнками. Вірять, що такі окопні свічки грітимуть та світитимуть дужче та довше.

«Мої дві учениці 9-го класу Дарина Кондратович з молодшим братом Арсеном та Вікторія Рибак (вони з Волиці) зібрали 150 бляшанок. Самостійно їх підготували та зробили заготовки з картону. Вони великі молодці, я ними дуже пишаюся. Кожен їх малюнок і підпис на бляшанці — це шедевр. Наприклад: “палаюча русня”, “вогник перемоги” і багато інших креативних малюночків. Багато заготовок робимо з дітьми в школі: і в укриттях під час тривоги, і так після уроків. Працюють і старші класи, і молодші. Діти з великим бажанням допомагають,бо розуміють як це важливо», — розповідає їх наставниця Наталія Ярошик.

Так загалом учням Камінь-Каширського та Пнівненського ліцеїв вже вдалося виготовити сотні окопних свічок. Частину з них відправили на фронт. Але робота з їх виготовлення в тилу не припиняється. Адже попереду зима. Тож якщо у вас є щось із зазначених вище речей для виготовлення свічок, приносьте у ці заклади освіти, вони стануть в нагоді.