У Луцьку пенсіонерка повідомила поліцейських, що невідома особа зателефонувала їй та виманила тисячу євро. Згодом жінка зрозуміла, що це були аферисти.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції у Волинській області.

18 листопада до поліції звернулася 85-річна мешканка Луцька та розповіла, що до неї на стаціонарний телефон зателефонувала невідома особа та повідомила, що її сусідка потрапила в аварію, тому необхідні кошти на операцію. За деякий час після дзвінка до пенсіонерки прийшла жінка та забрала тисячу євро. Лише згодом бабуся зрозуміла, що має справу з аферистами.

Поліцейські встановили особу підозрюваної та відстежили маршрут руху, буквально за декілька годин її затримали на автостанції. Шахрайкою виявилася 44-річна мешканка Луганської області, раніше судима за розбій.

Також встановлено, що вона причетна до скоєння ще одного шахрайства на території міста. Днем раніше за цим же методом жінка ошукала 80-річну місцеву мешканку на 400 доларів, 100 євро та 3000 гривень.

Підозрювану затримали та повідомили їй про підозру за скоєння шахрайств. Наразі їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів з правом внесення застави.