Нещодавно в Нововолинську відбулось урочисте відкриття нового індустріального парку. На цій території постануть нові виробничі підприємства.

Зараз Україна, як ніколи, потребує розвитку виробництв, заводів та комбінатів, оскільки велика частина вже наявних передових потужностей зазнала істотних пошкоджень та руйнувань. Багато підприємств зупинили свої виробництва, частина взагалі припинили своє існування.

Індустріальні парки дають можливість для переносу потужностей або створення нових на своїй території. Крім того будувати виробництва в індустріальному парку є вигіднішим, оскільки державою передбачено додаткові стимули та пільги.

Про це в етері спецпроекту ГІТу розповів голова і засновник керуючої компанії індустріального парку «NOVO» та Бюро інвестиційних програм Олександр Бондаренко.

Зокрема він зазначив, що влітку на державному рівні затвердили вигідні економічні стимули для розвитку підприємств в рамках індустріальних парків: «Перше — це можливість звільнення від податку на прибуток строком на 10 років для резидента, друге — це 0% ставка ПДВ на імпортне обладнання та деталі при будівництві заводу і така сама ставка на імпортне обладнання та комплектуючі. Відповідно все це дає зекономити до 25% на вартості будівництва всього об’єкту».

Зі слів Олександра, для залучення «NOVO» в першу чергу розглядає інвесторів з підприємств, які можна перенести зі сходу країни або з міст, які постійно страждають від обстрілів ворога, а також закордонних інвесторів.

Тому в підсумку Бондаренко зазначив: «Варто користуватись цією можливістю і будувати виробництво саме в Україні та в індустріальних парках. Адже зараз це чи не єдина точка економічного зростання для всієї економіки України в цих складних економічних реаліях».