Діючий з початку 2015 року рух «Меценати для солдата» продовжує забезпечувати всім необхідним наших хоробрих захисників на передовій та піклуватися про їх родини тут, в тилу.

Про волонтерську роботу та новий проект «Діти небесного легіону» в етері Громадського Інтерактивного Телебачення розповів керівник руху Руслан Теліпський.

«Передусім даємо свою любов, підтримку і шануємо героїчний вклад наших захисників і захисниць, які взяли до рук зброю, захищають наше мирне небо і дякуємо за нього щодня. Багато людей додалося до нашого руху з різних міст Волині, України і світу. Ми допомогли передати більше 30-ти фур гуманітарної допомоги для переселенців, для ЗСУ, родин небесних воїнів. Також з партнерами передали більше 20-ти машин та автобус на передову, закупляли речі, про які зараз не хотілось би говорити на весь загал - після перемоги можна буде детально розказати», — ділиться Руслан.

Пріоритет в діяльності, зі слів керівника, займає допомога армії Збройних Сил України. В рамках проекту «Діти небесного легіону» проводиться робота з дітьми та сім’ями загиблих воїнів.

«Починаємо спілкуватись, в міру наших можливостей підтримувати морально, психологічно сім’ї, які залишились без годувальників. В першу чергу це стосується, малих неповнолітніх діток — наш проект «Діти небесного легіону». На цих вихідних з третьої спроби нам вдалось провести внутрішній закритий захід, куди з’їхалось більше 60-ти учасників: діти та дружини небесних воїнів. В основному це люди, які втратили своїх коханих в 2022 році, під час повномасштабної військової агресії росії проти України».

Підсумовуючи Теліпський звертає увагу: «Нажаль багато в нас таких сімей. Якщо хтось має контакти або знайомий з родинами, де є дітки небесних воїнів, бо ми поступово оновлюємо цю інформацію, додаються нові сім’ї не тільки з Волині – теж закликаємо сконтактувати з нами через фейсбук сторінку «Меценати для солдата» або підійти до наших людей, біля стенду небесної сотні. Всіх завжди закликаємо, хто чим може долучатись, підтримувати наших хлопців через різних волонтерів, не тільки через нас. Мусимо гуртуватись, адже ми всі в спільному човні, разом наближати нашу перемогу»