Командир самохідної артилерійської батареї сухопутних військ ЗСУ, ковельчанин Олександр Власюк всім років боронить Україну. Нещодавно під час виконання бойового завдання з-під ворожого обстрілу вивів людей та десять одиниць техніки. За це отримав відзнаку президента України.

Історію військовослужбовця розповіли у Ковельській міській раді.

У 23 роки Олександр пішов захищати Україну. У 2014-му його бригада однією з перших була піднята по бойовій тривозі й відправлена в Херсонську область. У липні дивізіон, в якому служив ковельчанин, передислокувався в зону АТО.

Комбат брав участь у боях за Слов'янськ. За особисту мужність і героїзм був відзначений державною нагородою — орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Коли 24 лютого розпочалась повномасштабна війна з Росією, Олександр працював у військкоматі. Для себе вирішив, що має бути на фронті, де може бути корисним, адже має досвід, знання. Його рішення підтримала дружина Інна та двоє донечок.

З червня Олександр Власюк знову боронить Україну. Влітку пройшов навчання за кордоном, освоїв нову для себе техніку. Майор оперативно зумів вивести з-під ворожого вогню людей та 10 одиниць техніки. За лічені хвилини противник по цій території завдав масованого удару. За це військовослужбовця нагородив президент України «Хрестом бойових заслуг».