Департамент муніципальної варти Луцької міської ради обіцяє «вжити відповідних заходів щодо демонтажу» рекламного банера на паркані приватного будинку на вулиці Дубнівській.

Про це йдеться на сторінці департаменту у фейсбуці.

«Інспекторами департаменту муніципальної варти під час чергування на вулиці Дубнівській було виявлено рекламоносій із назвою відомого в місті Луцьку ресторану. Під час виконання своїх посадових обов'язків та встановлення наявності дозволу на розміщення вказаного рекламоного щита власник ресторану "Чевермето" у грубій формі повідомив, що дозвіл йому не потрібен, поводився зухвало, погрожував інспекторам департаменту звільненням, оскільки, з його слів, має впливових знайомих», – написали муніципали.

Вони посилаються на п.п. 2.5.5.1.13 Правил благоустрою міста Луцька, згідно з яким на об'єктах благоустрою забороняється самовільне розміщення рекламоносіїв.

«Наявність або відсутність знайомств у того чи іншого підприємця не дає жодного права порушувати правила, адже перед законом усі мають бути рівні. І якщо є порядок розміщення реклами в місті Луцьку, то для всіх підприємців він має бути однаковий. Тому департаментом буде вжито відповідних заходів щодо демонтажу вищезазначеного рекламоносія», – зазначають у департаменті.

Коментуючи цей допис, Віталій Смаль оприлюднив свою версію події:

«Хлопці з муніципальної ватри! Втрьох! В 11 ранку!!! В неділю!!! Приїхали робити перевірки і рейд! В надії хабаря! Коли не вийшло, були відправлені у сторону російського корабля! Відмовились надати свої посвідчення частково! На це все є відеофіксація! В понелілок буде написана відповідна заява у відповідні органи!»

Власник ресторану додає:

«В державі, де іде війна, в дефіцит бюджету закладений на 2023 рік -20%. Ходять 3 персонажа, яким платять ЗП з податків. І призов ніхто не відміняв. Дозволяють собі кошмарити підприємства!!!»