На Камінь-Каширщині активно виготовляють окопні свічки і формують енергетичні набори для захисників

У Сошичненській громаді ні дорослі, ні діти попри тривалі вимкнення електроенергії не припиняють тримати волонтерський фронт. Більше того, поряд зі вже звичними волонтерськими справами тут розпочали виготовляти окопні свічки. Ініціатори справи, заступник з виховної роботи ОЗЗСО 5«Сошичненський ліцей» Наталія Прокопчук та педагог-організатор Людмила Шворак, згуртували у цьому і дітей, і вчителів, селян. Тож вже ящик саморобних зігрівальних вогників відправили туди, де вони стануть в нагоді, - пише газета Полісся.

— Передали виготовлені окопні свічки у Кривий Ріг волонтеру. Цього тижня 36 виробів поїде до військових, — зауважує педагог місцевого ліцею Тетяна Гаврилюк.

Як розповідає вчителька, виготовляють окопні свічки у металевій тарі з-під консервів. Для цього тришаровий гофрований картон ріжуть на смужки, скручують, після чого вкладають у бляшанку. У підготовлені ємності заливають парафін чи віск. Так, баночки приносили педагоги ліцею, жителі села, а дружина настоятеля місцевого храму Пресвятої Богородиці Катерина Кузьмич надала віск. До роботи, зокрема, долучалися учні 8-А класу.

Зауважимо також, що ктивними є учасники гуртка ВОЄНЦ «Юні флористи» Сошичненського ліцею й у формуванні енергетичних наборів. Їх роблять із раніше заготовлених сухофруктів, горішків, ізюму, до збору яких залучаються діти та вчителі, жителі села. І вже п’ять ящиків таких «вітамінних бомб» громада відправила військовим.

Активісти закликають і надалі приносити зазначені вище інгредієнти, матеріали для енергетичних наборів та окопних свічок, адже попереду ще довга зима, потрібно допомогти нашим захисникам зміцнити імунітет та бути в строю. А ще освітити бліндаж, укриття чи зігрітися. До речі, така свічка в бляшанці може горіти від 2 до 5 годин. На ній можна нагріти воду, нею можна розпалити багаття навіть із сирих дров.