Члени конкурсної комісії Волинської обласної ради під головуванням першого заступника Юрія Поліщука визначились з переможцями конкурсу на заміщення вакантних посад керівників трьох комунальних установ: «Спорт для всіх», ВОДЮСШ для осіб з інвалідністю та ВОДЮСШ з видів боротьби.

Про це інформують на сайті облради.

Так, на посаду директора Волинського обласного центру здоров’я населення «Спорт для всіх» був тільки один претендент - Олександр Хриплюк. Він працює у Волинському регіональному центрі для осіб з інвалідністю «Інваспорт» та обраний відповідальним секретарем відділення Національного олімпійського комітету на Волині.

На посаду директора Волинської обласної дитячо-юнацької спортвної школи для осіб з інвалідністю документи подав лише один кандидат – Андрій Рожок. Претендент з 2014 року очолює відділення легко атлетики. Його вихованець Ярослав Окапінський був учасником Паралімпійських ігор в Токіо, де зайняв 6 місце.

«Маю фахову освіту та працюю в ВОДЮСШ для осіб з інвалідністю з 2005 року на посаді тренера-викладача з легкої атлетики, - розповів Андрій Рожок. – В частині розвитку закладу бачу два головних компоненти - це робота на масовість, адже під час війни в Україні збільшилась кількість тих, хто має інвалідність, І друге - наповнюваність збірних команд України саме волинськими спортсменами. Для цього нам потрібно підвищувати якість підготовки наших вихованців».

Він планує відкрити відділення з плавання, створити групи зі стрільби з лука та академічного веслування, а також поглибити співпрацю з інклюзивно-реабілітаційними центрами та громадськими організаціями, аби віднайти в громадах області людей, яких можна було б залучити до спорту.

На посаду директора Волинської обласної дитячо-юнацької спортивної школи з видів боротьби претендували двоє конкурсантів – т.в.о. директора закладу Віталій Терешкевич та тренерка Аліна Бондарєва.