Водозабірну колонку в Ковелі на вулиці Незалежності зняв, щоб полагодити, місцевий житель Микола Вакарчук.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив міський голова Ігор Чайка.

Пам‘ятаєте історію про водонапірну колонку на Незалежності, яку нібито невідомі зняли, а після розголосу повернули на місце?З ’ясувалося, що колонку тоді зняв, щоб відігріти і полагодити, давній її опікун та майстер на всі руки Микола Андрійович Вакарчук. Він - місцевий пенсіонер, який з моменту проживання в одному з будинків поряд, постійно стежив за тим, щоб вона завжди була справною, і щоб мешканці з довколишніх будинків могли без проблем набрати з неї воду, - написав Чайка.

Міський голова зустрівся і подякував герою цієї історії. 

Миколі Андрійовичу, військовому пенсіонеру, який 25 років працював слюсарем-сантехніком і добре знається на різних механізмах — 81. Мешкає він у будинку поблизу водонапірної колонки з 1970 року, сам часто набирає з неї воду. Одного дня виявив, що ручка, якою накачують воду, не працювала. Несправну колонку Микола Андрійович не міг так просто лишити, тож зняв, щоб достеменно розібратися, в чому проблема. 

Виявилося, під час заморозків лід «розсунув» гумовий клапан колонки. Тож майстер взявся ремонтувати й успішно із завданням, яке сам собі поставив, упорався. 

За ті три дні, поки колонка розмерзалася в гаражі, історія про її демонтаж ширилася в інтернеті: люди не хотіли вірити, що хтось міг у такий час колонку вкрасти. Але рідні та сусіди майстра розвінчали всі домисли.  

Микола Андрійович не просто поремонтував колонку й встановив на місце, але й утеплив її, закутавши у стару шинель і пальто, які знайшов вдома.