15 та 16 грудня волинські медики допомогли з'явитися на світ двом немовлятам, які народилися прямо в каретах «швидкої» допомоги. Новонароджені хлопчик та дівчинка, а також їх мами почувають себе добре.

Про це повідомили у Волинському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Один із випадків стався 15 грудня. Тож медики прямо в кареті «швидкої» допомогли з'явитися на світ здоровому хлопчику. Після пологів жінку з дитиною доправили у пологовий будинок.

«Надійшло звернення, що в одному із населених пунктів області у жінки почалися пологи. Бригада ЕМД, яка прибула на виклик прийняла рішення про транспортування жінки до пологового будинку. Проте вагітна почала народжувати просто в машині екстреної медичної допомоги. Народився здоровий хлопчик»,- йдеться у повідомленні.

 Ще один схожий випадок стався 16 грудня у Володимирському районі пізно вночі. Для жінки це була п'ята вагітність. На світ з'явилася дівчинка.

«В одному із населених пунктів Володимирського району у жінки почалися пологи. Враховуючи, що це 5 вагітність, чоловік спробував доставити вагітну до пологового відділення власним транспортом. Бригада ЕМД виїхала на зустріч, жінку перенесли в машину ЕМД і продовжили транспортування. Проте малеча чекати не хотіла і жінка почала народжувати. Було вирішено зупинитися і прийняти пологи в машині»,- повідомили медики.

 У повідомленні йдеться, що завдяки злагодженим діям та професіоналізму медичних працівників, пологи пройшли без ускладнень для жінок та немовлят.

Головне фото - ілюстративне